Länge leve Köngen – Yamandu Pontvik!

Sundsvall har nu fått en Köng som vill sprida kulturkramar till alla.

– Vi behöver fler mötesplatser för att bygga ett Sundsvall som håller ihop, säger Yamandu Pontvik, framröstad av Sundsvalls invånare och av Köng-juryn.

Omröstningen om Köng 2021 är klar och juryn har sagt sitt. På tisdagskvällen under Sundsvall Bjuder fick vinnaren Yamandu Pontvik ta emot utmärkelsen och sitt pris.

– Jag känner mig fantastiskt hedrad och kommer med start i dag att börja arbeta för att göra skillnad som Köng, säger Yamandu Pontvik.

Redan i dag är han en kämpe för kultur och är med som idéspruta och initiativtagare till Nackstakarnevalen, Sundsvalls kammarmusikfestival och Sundsvalls Gitarrfestival.

– Kultur är verktyget vi kan använda för att höja människor livskvalitet. Jag tänker främst på de som bor i områden där kulturen tappat sin plats. I Nacksta vill jag i samarbete med flera goda krafter skapa ett kulturcenter, vi behöver fler mötesplatser för kultur, säger Yamandu Pontvik.

Vi önskar honom stort lycka till och hejar på.

Här kommer ett gäng härliga bilder från Sundsvall Bjuder på EQ House i Skönsberg. Nästa år kan det se ut som vanligt när Sundsvall Bjuder arrangeras.

– Vi tackar alla våra samarbetspartners som gjort det möjligt att genomföra Sundsvall Bjuder under pandemin med restriktioner. Men 2022 ser vi fram emot att åter ses på Stora Torget under alla tisdagkvällar i juli, säger Peter Åström, Sundsvall Bjuder.

Heja Sundsvall tackar alla som engagerat sig i Köng 2021 med nomineringar och röstningar. Bland de som sms-röstat vinner Margareta Bergvall ett presentkort värt 1 000 kronor, sponsrat av Diös Fastigheter, som gäller i Stenstans butiker.

Extra stort tack till samtliga Heja Sundsvalls partners som stöttar Köng-evenemanget.

Vi riktar också applåder och tack för medverkan till de tre köng-nominerade som i en jämn omröstning drog ett kortare strå och fick nöja sig med en delad andraplats: Anneli Nordin, Christer Starrin och Anna-Karin Johansson.

FOTO: KATARINA LÖVGREN, TEXT: ANDERS LÖVGREN

Vinnaren och Årets Köng 2021…. YAMANDU PONTVIK!
En check på 10 000 kronor från Heja Sundsvall överlämnas till Yamandu Pontvik. Grattis!
Yamandu Pontvik kommer efter att ha blivit utsedd till Köng i Sundsvall att arbeta ännu hårdare för att sprida goda kulturella krafter.
Kulturkramaren Yamandu Pontvik med Sundsvall Bjuders båda programledare Susanne Bertlin och Martin Hanning Häggström.
Så här funkar nyckeln… Bilbolagets vd Magnus Roslund visar Köngen hur han hanterar bilen som han nu som en present från företaget får låna i tre månader.
Tummen upp för Sundsvalls Köng.
Sundsvalls kommunalråd Bodil Hansson (S) är framme och gratulerar Yamandu.
Sonja Aldén gillade att en person som vill lyfta kultur fick priset som Årets Köng.
Sonja Aldén bjöd på vacker sång, och underhöll bland annat med låten ”Meningen med livet”.
Publiken var på grund av coronarestriktioner begränsad. Många av de närvarande hade vunnit sina biljetter, bland annat i Heja Sundsvalls kanaler.
Sundsvalls nästa stjärna på sånghimlen kan mycket väl vara 15-åriga Coumba Lilly, här på scen med Susanne Bertlin.
Tack Sundsvall Bjuder! Arrangörsduon Peter Åström och Patrik Frisk har nu i två år levererat ett digitalt Sundsvall Bjuder. Självklart ser de fram mot de vanliga och publikdragande tisdagskvällarna på Stora torget när allt är som vanlig igen. 2022 hoppas vi på.
Sundsvallsprofilen Anna Holmlund (nu också medarbetare hos Heja Sundsvall och tidningen Lokalaktuellt) var på plats och träffar här Smith & Thell.
Sundsvall Bjuder livesändes av Sundsvalls Tidning och här kan du se programmet i efterhand: https://www.st.nu/artikel/tv-sundsvall-bjuder-sands-exklusivt-pa-st-nu-se-hela-festen-i-repris
Rökmaskinen på och bra stämning när Smith & Thell är på scen.
Maria Jane Smith och Victor Thell bildar populära duon Smith & Thell och säger själva att de i starten av sin gemensamma karriär inspirerades av bland andra Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons.
Fjolårets Köng Lennart Lummi och den nye – Yamandu Pontvik som röstats fram av folket och av en jury.
Köngens son Jonathan Pontvik var på plats och hyllade sin pappa. Kanske kan han titulera sig prins 🙂
, Taggar: