Var med och utse Sundsvalls KÖNG 2021 och tävla om presentkort på 1 000 kr!

Annelie Nordin, Christer Starrin, Yamandu Pontvik och Anna-Karin Johansson gör upp om titeln KÖNG 2021. Rösta och var med och avgör vem som vinner 10 000 kr.

För sjunde året ska en köng krönas i Sundsvallsregionen. Heja Sundsvall har under våren fått in många vassa nomineringar och i samarbete med våra samarbetspartners och LokalAktuellt och presenterar vi här de fyra finalisterna.

Intervjuer där du lär känna de nominerade hittar du här:

Annelie Nordin

Christer Starrin

Yamandu Pontvik

Anna-Karin Johansson

Rösta och vinn presentkort på 1 000 kr!

Rösta på den du på bästa sätt tycker representerar Sundsvallsregionen. En köng ska vara både cool och snäll, en god kraft och självklart bidra till en bättre värld. Alla fyra finalister är mycket värdiga vinnare av denna åtråvärda titel.

Rösta genom att senast den 31 maj skicka ett sms till 070-6827523. Skriv förnamnet på den du röstar på och sedan ditt eget namn. Vi tar emot en röst per person/mobilnummer.

Bland er som röstar lottar vi ut ett presentkort på 1 000 kr som gäller i butikerna i Stenstan. Priset är skänkt av Diös Fastigheter.

Och vinnaren heter…

Vinnaren kommer att utses på samma sätt som det fungerar i till exempel Melodifestivalen, med hjälp av folkets röster och en jury som har halva makten var. I juryn sitter representanter för de 30 företag och verksamheter som är samarbetspartners med Heja Sundsvall.

Köngen vinner 10 000 kronor och får en unik köng t-shirt med guldtryck och kommer att firas i samband med evenemanget Sundsvall Bjuder i juli.

Vad är köng?

Med den dialekt som är djupt rotad i vår del av landet så låter u som ö. Uggla blir öggla och kung blir köng. Och när något är riktigt bra så säger vi “det är ju köng det”.

Här är tidigare köngar

2015: Gymnasieläraren Annelie Näsberg, alltid på elevernas sida med kunnande, kreativitet och omtänksamhet. 

2016: Konstnären Wejdan Derky, färgstark profil, målade live för att samla in pengar till ambulanser i Syrien. 

2017: Judotränaren Wolfgang Biedron, uppskattad idrottsledare, känd för sitt starka och positiva ledarskap.

2018: Välgöraren Fredrik Hallstensson, startade Göran Melins insamlingsstiftelse för att stötta barn och ungdomar som har det svårt.

2019: Diakonen Anna Lönneborg, engagerad i Barnens guldkant och i fredagsvandringarna Vuxna på stan.

2020: Fotbollsledaren Lennart Lummi, förr firad bandystjärna, nu eldsjäl inom fotboll för tjejer i Nacksta och Bredsand.

, Taggar: