Nominerad till KÖNG 2021: Christer Starrin

Christer Starrin är boxaren som blev tränare för Sundsvalls största stjärnor i ringen. Vid sidan av medaljerna finns en annan stor glädje för honom, att få fostra barn och ungdomar till att med sunda värderingar kunna utbilda sig, få jobb och ta plats i samhället.

Vem är du?

– Jag växte upp i en boxningsfamilj här i Sundsvall och har efter en egen tävlingskarriär fortsatt vara ideellt engagerad som tränare och ledare i boxning och annan idrott. Min mamma Birgitta var ordförande i Sundsvalls Boxningsklubb och jobbade med integrationsfrågor på kommunen. Det gjorde att via henne så hittade många nyanlända till boxningen och så har det fortsatt. I klubben är det 50-50 mellan nyanlända och infödda svenskar. För mig har det betytt väldigt mycket att se hur sport kan leda till förbrödring trots att man från början inte förstår varandra på ett språkligt plan. Hela mitt yrkesliv har jag varit idrottslärare, först i Granloholm och sedan åtta år på Mimerskolan.

Berätta vad du brinner för!

– Jag brukar säga att jag brinner för den jag brinner för. Jag kan brinna både för de jag tränar i boxningen och i jobbet som idrottslärare, men det är väldigt viktigt att veta att det är helt olika förutsättningar. Till boxningen går du frivilligt och går också därifrån när det inte är kul längre. Till idrottstimmen på skolan måste du gå, och jag gillar verkligen den skillnaden. Jag måste tänka helt annorlunda i de rollerna för att allt ska bli bra för en ungdom som tränar boxning eller en elev i skolan.

Vad är du mest stolt över?

– Jag är väldigt stolt över att ha varit tränare för flera framgångsrika boxare i Sundsvall. Otto Wallin som jag följt en bra bit på resan är den internationellt mest kände, men jag vill gärna lyfta fram Kennedy Katende som var med i två OS samt Kosovare Buzuku, Erfan Kakahani och Ideal Shala som alla blev svenska mästare sju gånger tillsammans. I dag är jag mer engagerad i klubbens fysträning än i själva boxningsträningen. Stolt blir jag också när jag ser att det går bra för unga som har en tuff tillvaro lyckas ta sig in i samhället via boxningen. Alla blir inte matchboxare, men de får lära sig vett, etikett och lag och ordning. När jag sedan ser dem utbilda sig och få jobb är det roligt.

Vad är det bästa med Sundsvall?

– Det är en kanonstad som jag stortrivs i, nära till allt. Vi har stad, kust och berg och med stuga i Gräftåvallen saknar jag ingenting. Fast alla vägarbeten får gärna bli klara!

Vad skulle du vilja påverka i Sundsvall – med köngens makt?

– Bygga idrottshallar till Sundsvalls barn och ungdomar. På riktigt så är Sundsvall helt underutvecklat på det här området, jämfört med de flesta andra städer. Mina tre söner har jag under deras uppväxt följt till olika träningar och ser hur illa ställt det är. Risken är stor att många inte får chansen att vara med i en sport eftersom tillräckligt med träningsanläggningar saknas.

Namn: Christer Starrin

Ålder: 53

Bor: Sidsjö

Familj: Frun Anja, tre söner, tre katter.

Det visste du inte om Christer: Efter att ha varit med som dansförälder i Danceworlds verksamhet började Christer själv, tillsammans med sex andra pappor, träna och tävla i hip-hop.

Rösta på Christer: Skicka ett sms med texten Christer till 070-682 75 23. Skriv också ditt namn.

, Taggar:

Christer Starrin är boxaren som blev tränare för Sundsvalls största stjärnor i ringen. Vid sidan av medaljerna finns en annan stor glädje för honom, att få fostra barn och ungdomar till att med sunda värderingar kunna utbilda sig, få jobb och ta plats i samhället.

Vem är du?

– Jag växte upp i en boxningsfamilj här i Sundsvall och har efter en egen tävlingskarriär fortsatt vara ideellt engagerad som tränare och ledare i boxning och annan idrott. Min mamma Birgitta var ordförande i Sundsvalls Boxningsklubb och jobbade med integrationsfrågor på kommunen. Det gjorde att via henne så hittade många nyanlända till boxningen och så har det fortsatt. I klubben är det 50-50 mellan nyanlända och infödda svenskar. För mig har det betytt väldigt mycket att se hur sport kan leda till förbrödring trots att man från början inte förstår varandra på ett språkligt plan. Hela mitt yrkesliv har jag varit idrottslärare, först i Granloholm och sedan åtta år på Mimerskolan.

Berätta vad du brinner för!

– Jag brukar säga att jag brinner för den jag brinner för. Jag kan brinna både för de jag tränar i boxningen och i jobbet som idrottslärare, men det är väldigt viktigt att veta att det är helt olika förutsättningar. Till boxningen går du frivilligt och går också därifrån när det inte är kul längre. Till idrottstimmen på skolan måste du gå, och jag gillar verkligen den skillnaden. Jag måste tänka helt annorlunda i de rollerna för att allt ska bli bra för en ungdom som tränar boxning eller en elev i skolan.

Vad är du mest stolt över?

– Jag är väldigt stolt över att ha varit tränare för flera framgångsrika boxare i Sundsvall. Otto Wallin som jag följt en bra bit på resan är den internationellt mest kände, men jag vill gärna lyfta fram Kennedy Katende som var med i två OS samt Kosovare Buzuku, Erfan Kakahani och Ideal Shala som alla blev svenska mästare sju gånger tillsammans. I dag är jag mer engagerad i klubbens fysträning än i själva boxningsträningen. Stolt blir jag också när jag ser att det går bra för unga som har en tuff tillvaro lyckas ta sig in i samhället via boxningen. Alla blir inte matchboxare, men de får lära sig vett, etikett och lag och ordning. När jag sedan ser dem utbilda sig och få jobb är det roligt.

Vad är det bästa med Sundsvall?

– Det är en kanonstad som jag stortrivs i, nära till allt. Vi har stad, kust och berg och med stuga i Gräftåvallen saknar jag ingenting. Fast alla vägarbeten får gärna bli klara!

Vad skulle du vilja påverka i Sundsvall – med köngens makt?

– Bygga idrottshallar till Sundsvalls barn och ungdomar. På riktigt så är Sundsvall helt underutvecklat på det här området, jämfört med de flesta andra städer. Mina tre söner har jag under deras uppväxt följt till olika träningar och ser hur illa ställt det är. Risken är stor att många inte får chansen att vara med i en sport eftersom tillräckligt med träningsanläggningar saknas.

Namn: Christer Starrin

Ålder: 53

Bor: Sidsjö

Familj: Frun Anja, tre söner, tre katter.

Det visste du inte om Christer: Efter att ha varit med som dansförälder i Danceworlds verksamhet började Christer själv, tillsammans med sex andra pappor, träna och tävla i hip-hop.

Rösta på Christer: Skicka ett sms med texten Christer till 070-682 75 23. Skriv också ditt namn.