Nominerad till KÖNG 2021: Annelie Nordin

Annelie Nordin är energiknippet som aldrig får nog av att hitta på aktiviteter för unga. Gemensamma nämnare för hennes projekt är att de ska få andra vuxna att engagera sig, och att tillvaron för barn och ungdomar ska bli drogfri, trygg och rolig. 

Vem är du?

– Jag är en snart 47-årig fembarnsmamma som till vardags jobbar på Engelska skolan och har hand om elevkontakter, jag är länken mellan elever, lärare och föräldrar. I mitt uppdrag får jag dessutom möjlighet att med ganska fria händer engagera mig i olika projekt för alla barn och unga i Sundsvall, och det betyder väldigt mycket för mig. Jag har svårt att sitta stilla och vad som är jobb och eget engagemang vet jag nästan aldrig. 

Berätta vad du brinner för!

– Det är att få så många som möjligt att engagera sig i barn och unga och skapa tryggare miljöer. Alla ska få samma möjligheter att växa upp och utvecklas och då är mobbning, utanförskap och droger något som vi behöver kämpa emot. Minst tre eftermiddagar i veckan har vi Tillsammans på stan och då är jag med andra vuxna från företag som samarbetar med mig på Navet. Vi möter och pratar med unga som är på väg hem från skolan, det skapar trygghet. Jag samlar också in presenter som jag med jämna mellanrum delar ut till barn på sjukhuset.

Vad är du mest stolt över?

–  Att jag kan vara med och förbättra för unga. För 22 år sedan började jag med dansgruppen Happiness för personer med funktionsvariationer. Så fort pandemin är över fortsätter vi, det är så otroligt kul och viktigt. Jag är också stolt över att ha genomfört Framtidsgalan tio gånger sedan 2005 och med hjälp av artister samlat in pengar till kampen mot droger. Det var också en stor sak för mig när Systembolagets dotterföretag IQ hörde av sig och ville stötta mitt arbete med 100 % DrugFree Clean Sundsvall. Det går ut på att få unga att vara stolta över att säga nej till alkohol.

Vad är det bästa med Sundsvall?

– Det är en jättefin stad som är omgiven av fantastisk natur. Jag älskar att promenera och är ofta på Norra berget eller vid Sidsjön.

Vad skulle du vilja påverka i Sundsvall – med köngens makt?

– Det ska vara fler evenemang som kan få fler att engagera sig i ungas situation. Jag ser så tydligt vilken betydelse det har att olikheter möts och börjar prata och får förståelse för varandra, det händer hela tiden i Tillsammans på stan.

Namn: Annelie Nordin

Ålder: 46

Bor: Bydalen

Familj: Sambo med Robert, fem barn varav ett gemensamt

Det visste du inte om Annelie: För många år sedan fick hon smeknamnet Bubblan, förmodligen enligt henne själv för att hon bubblar runt och babblar så mycket. På Engelska skolan heter hon Miss Bubble.

Rösta på Annelie: Skicka ett sms med texten Annelie till 070-682 72 23. Skriv också ditt namn.

, Taggar:

Annelie Nordin är energiknippet som aldrig får nog av att hitta på aktiviteter för unga. Gemensamma nämnare för hennes projekt är att de ska få andra vuxna att engagera sig, och att tillvaron för barn och ungdomar ska bli drogfri, trygg och rolig. 

Vem är du?

– Jag är en snart 47-årig fembarnsmamma som till vardags jobbar på Engelska skolan och har hand om elevkontakter, jag är länken mellan elever, lärare och föräldrar. I mitt uppdrag får jag dessutom möjlighet att med ganska fria händer engagera mig i olika projekt för alla barn och unga i Sundsvall, och det betyder väldigt mycket för mig. Jag har svårt att sitta stilla och vad som är jobb och eget engagemang vet jag nästan aldrig. 

Berätta vad du brinner för!

– Det är att få så många som möjligt att engagera sig i barn och unga och skapa tryggare miljöer. Alla ska få samma möjligheter att växa upp och utvecklas och då är mobbning, utanförskap och droger något som vi behöver kämpa emot. Minst tre eftermiddagar i veckan har vi Tillsammans på stan och då är jag med andra vuxna från företag som samarbetar med mig på Navet. Vi möter och pratar med unga som är på väg hem från skolan, det skapar trygghet. Jag samlar också in presenter som jag med jämna mellanrum delar ut till barn på sjukhuset.

Vad är du mest stolt över?

–  Att jag kan vara med och förbättra för unga. För 22 år sedan började jag med dansgruppen Happiness för personer med funktionsvariationer. Så fort pandemin är över fortsätter vi, det är så otroligt kul och viktigt. Jag är också stolt över att ha genomfört Framtidsgalan tio gånger sedan 2005 och med hjälp av artister samlat in pengar till kampen mot droger. Det var också en stor sak för mig när Systembolagets dotterföretag IQ hörde av sig och ville stötta mitt arbete med 100 % DrugFree Clean Sundsvall. Det går ut på att få unga att vara stolta över att säga nej till alkohol.

Vad är det bästa med Sundsvall?

– Det är en jättefin stad som är omgiven av fantastisk natur. Jag älskar att promenera och är ofta på Norra berget eller vid Sidsjön.

Vad skulle du vilja påverka i Sundsvall – med köngens makt?

– Det ska vara fler evenemang som kan få fler att engagera sig i ungas situation. Jag ser så tydligt vilken betydelse det har att olikheter möts och börjar prata och får förståelse för varandra, det händer hela tiden i Tillsammans på stan.

Namn: Annelie Nordin

Ålder: 46

Bor: Bydalen

Familj: Sambo med Robert, fem barn varav ett gemensamt

Det visste du inte om Annelie: För många år sedan fick hon smeknamnet Bubblan, förmodligen enligt henne själv för att hon bubblar runt och babblar så mycket. På Engelska skolan heter hon Miss Bubble.

Rösta på Annelie: Skicka ett sms med texten Annelie till 070-682 72 23. Skriv också ditt namn.