Stefan gör show i hotellsvit i Sundsvall

Det lokala nöjeslivet i Sundsvall haltar. Men på fredag kväll den 26 februari arrangeras en strömmad livespelning i en svit på Hotel Baltic. På scenen: Stefan Nordlander med band.

– Riktigt kul att det äntligen händer något, säger artisten som haft ett år av ofrivillig paus.

Stefan Nordlander har livnärt sig som artist på heltid i 13 år. För ett år sedan blev det, precis som för många andra i nöjesbranschen, tvärstopp. Endast ett fåtal digitala gig blev gjorda under 2020 och inget alls inför publik.

– Tack vare att jag i mitt egna företag haft det här som heltidsjobb så länge har jag kunnat få så kallat omsättningsstöd och klarat mig när allt stått stilla. Jag har mest fått ägna mig åt att skriva ny musik och vara i studion, men det är väldigt ovanligt när jag är van att ha upp till tre spelningar i veckan på olika platser, säger 34-åringen.

På fredag kväll händer i alla fall något som är både nytt och kul. Då hänger Sundsvallsmusikern på sig gitarren och gör tillsammans med Christian Pettersson (bas) och Jonas Jönsson (trummor) en entimmes konsert i ett hotellrum på Baltic.

– Jag hoppas och tror att många är sugna på lite musik och gillar att det händer något i Sundsvall igen. Vi livesänder och det är enkelt att köpa spelningen och se den, säger Stefan.

Svit som ska riggas för rock och pop med Stefan Nordlander och hans band.

Bakom eventet står Sundsvallsföretaget Biwa Sverige med driftiga Ingela Norrby som under 2021 ska genomföra 25 pop-up-shower som ska livestreamas från olika platser. Biwa har fått stöd av Kulturrådet för att hålla igång nöjesbranschen under pandemin, stort fokus ligger på att utveckla arrangörernas förmåga att tänka nytt och ställa om. Biwa och arrangörer runt om i landet har därför många kreativa idéer som nu rullas ut på löpande band.

– Ingela kämpar verkligen på bra som skapar möjligheter för oss artister, säger Stefan som dock givetvis hoppas på en snar återgång till ett mer normalt liv som artist.

Ingela Norrby är även med och hejar på Sundsvall.

Vi undrar avslutningsvis också vad som står på låtlistan den här gången.

– Vi kommer att köra några av mina egna och nyskrivna låtar, men även ett gäng moderna covers. Dessutom öppnar jag för låtönskningar på min facebooksida, några sådana ska vi hinna med för dem som följer spelningen på sina mobiler eller paddor, lovar Stefan.

Vi hejar på! Här kan du köpa biljett till spelningen:

https://biwa.ticketco.events/se/sv/e/stefan_nordlander_trio_livestream?fbclid=IwAR3V9C4StF-8QdnWmV_fzc-uR6cI2CZpYHS4sdDxZZDXBIMlPVORrz5oJW4

TEXT: ANDERS LÖVGREN

, Taggar: