Bostadsrättsföreningar köper lokalt bredband

Arkaden Bredband har efter sommaren fått börja leverera bredband till fyra bostadsrättsföreningar i Sundsvall.

– Jättekul, allt fler vill göra lokala affärer och det passar oss som vill jobba med närhet och service, säger vd:n Per Söderberg.

Per Söderberg, Marcus Ljusner och Jesper Ångman från Arkaden kollar om det blir något bredband för bostadsrättsföreningen Alen på Skönsmon.

Heja Sundsvall får vara med en dag när Arkaden Bredband åker på kundbesök till bostadsrättsföreningen Alen på Skönsmon. De har alldeles nyligen bytt bredbandsleverantör, från en utländsk jättekoncern till betydligt mindre och lokalt ägda Arkaden.

Bostadsrättsföreningens ordförande heter Anders Lindberg, och kan berätta att det ligger i föreningens strategi att handla lokalt när det går.

Per Söderberg, Arkaden, och Anders Lindberg, BRF Alen.

– Vi bytte fastighetsförvaltare också och köper nu tjänster av en lokalt ägd firma. Det märks skillnad i kontakten att allt blir enklare och lite närmare. Samma sak gäller bredbandet, och det har dessutom blivit mycket billigare, säger Anders Lindberg.

Arkaden säljer bredband till både företag och privatpersoner. 25 bostadsrättsföreningar finns på kundlistan, och det är en kundgrupp som man gärna ser blir ännu större.

Arkadens Jesper Ångman rapporterar hur jobbet går i källarutrymmet.
Det mesta kring installationen klart i cykelförrådet, och Jesper Ångman packar ihop för denna gång.
Arkadens snillen spekulerar.
Lars Jansson som är en av de boende i BRF Alen får hjälp med en router.

– Självklart är det en fördel för oss när vi har kunderna samlade på samma plats och vi ska göra installationer. När en bostadsrättsförening blir kund så hjälper vi också de hyresgäster som frågar efter teknisk support. Det kan vara allt från att få igång en router till att koppla ihop tv:n med bredbandet, säger Per Söderberg.

Det har visat sig att inte minst lite äldre personer uppskattar denna service. Arkaden har kontor och support på Kyrkogatan mitt i Stenstan i Sundsvall och företaget strävar efter att det ska vara enkelt att få hjälp.

– Till oss törs man ringa och ställa frågor om tekniken, vi hjälper gärna till att digitalisera Sundsvall, säger Per Söderberg.

Utanför fastigheten på Fridhemsgatan kommer en av de boende, Lars Janson. Han vill passa på att få hjälp att köpa en router av Arkadens medarbetare, och samtidigt få den installerad.

– Det här tycker jag är både bra och billigt. Priset för bredband var tidigare 499 kronor i månaden för mig, nu betalar jag 120 kronor, säger Lars Janson.

Per Söderberg pratar gärna om lokala affärer, som är en stark drivkraft för honom som företagare.

– Jag går in i sådana här samarbeten med gott samvete, eftersom jag tror på lokala relationer. Stan är alldeles för liten för att det skulle gå att fuska och inte göra rätt för sig. Jag åker förbi här på gatan flera gånger i veckan, och det skulle inte kännas okej om kunderna var missnöjda med oss, säger han.

Eva och Anders Lindberg är nöjda med det lokala bredbandet. Hunden Malte också.

Arkaden Bredband är ett av 30 företag som ingår i Heja Sundsvalls nätverk med företag. En viktig del i samverkan mellan dessa företag är att lyfta fram det som är är positivt och som kan inspirera till en bra utveckling för regionen.

– Den här storyn om lokala bredbandsaffärer är därför mitt i prick. När fler väljer oss som leverantör så leder det till att vi kan anställa fler i företaget och det är Heja Sundsvall för mig i alla fall, säger Per Söderberg.

Det tycker vi med. Heja på!

FOTO: KATARINA LÖVGREN, TEXT: ANDERS LÖVGREN

, Taggar: