Offensiv satsning på nytt pensionat vid E14

Ett nytt pensionat har öppnat i Erikslund. Bakom satsningen på Pensionat Öyegården finns fem personer som är grannar på orten vid E14 mellan Fränsta och Ånge och som länge sneglat mot ödehuset som nu fylls med liv.

– Det känns väldigt roligt att vi gör det här tillsammans. Det är ett fantastiskt hus med stora möjligheter, säger artisten och entreprenören Tina Wilhelmsson som är en i gruppen.

Att huset som byggdes 1912 stått obebott i 25 år skulle kunna betyda att det var förenat med ett jättejobb att öppna pensionat, men eftersom ägaren aldrig kallställt Öyegården under alla år har tiden som gått trots allt varit en ganska skonsam resa för byggnaden. Tidigare ägaren blev gammal och verksamheten avstannade, sen fanns ingen plan för gården.

– Vi har förstås fått renovera och måla en del, men det har inte varit mycket. Nu har vi också haft våra första gäster och allt fungerar som det ska. Förutom boende erbjuder vi också upplevelser inom hälsa, natur och kultur, berättar Tina.

Pensionatet har fem rum med totalt åtta bäddar och kommer att servera frukost. Målgruppen är alla som vill besöka en vacker plats och få lite lugn och ro.

De fem som driver pensionatet som en ekonomisk förening är Tina Wilhelmsson, Per-Anders Johnsen, Helena Gerling, Maria Marre Gustafsson och Erika Ehnebom.

Fix av utemiljö.

– På grund av Corona har jag fått alla mina spelningar avbokade och flera av dom andra i föreningen fick också förändrade förutsättningar. Då måste man hitta på något annat, men drömmen om ett pensionat på Öyegården har funnits länge, säger Tina Wilhelmsson.

Tina Wilhelmsson kommer att ha en konsert på Öyegården den 26 augusti, eventet kallas Tinas veranda och anspelar förstås på kollegan Jill Johnsons populära TV-program.

Gården har en spännande historia genom decennierna och har varit bland annat restaurang, hälsohem och tidningstryckeri. Dessutom användes gården som gömställe för den norska motståndsrörelsen under andra världskriget.

TEXT: ANDERS LÖVGREN

, Taggar: