Arkaden rycker ut och fixar digitalt krångel i hemmen

Sundsvallsföretaget Arkaden Bredband har märkt en stor efterfrågan på enkla it-tjänster i hemmen. Därför har de startat en speciell hemtjänst med personlig tekniker som fixar allt som har att göra med mobiler, abonnemang, nätverk och datorer.

– Helt perfekt att få hjälp med sånt man inte begriper sig på själv, säger Christer Lehman och Lena Eriksson i Njurunda.

Alexander Johnsson (närmast) hjälper Christer Lehman i Klockarberget med it-krångel.

Hemma hos Christer och Lena på Klockarberget är det som hos de flesta andra i en uppkopplad värld. Det finns dator, mobiler och paddor och en rad olika abonnemang, inte minst strömningstjänster. Att allt ska fungera helt smärtfritt med uppkopplingar, installationer, inloggningar och så vidare är en önskedröm som sällan blir sann. 

– Ingen av oss är någon stjärna på it, utan när det krånglar så behöver vi hjälp, säger Christer.

När husets wi-fi slutade fungera så ringde han till Arkaden Bredband som är parets leverantör av bredbandtjänsten. Företaget skickade ut en servicetekniker som åtgärdade problemet. 

– I dag är man ju så beroende av att tekniken fungerar, så det går inte att ha det nedkopplat någon lång stund, säger Lena.

Det gäller att ha rätt inställning!
Felsökning pågår.
Christer Lehman och Lena Eriksson är mycket nöjda med att ha fått hjälp av Arkaden Bredband när deras wi-fi slutade fungera. Lena är mamma till boxaren Otto Wallin som bor och tränar i New York. ”Vi vill ju förstås att nätet ska funka så vi kan ha kontakt med Otto på olika sätt, men då är uppkoppling viktig”, säger Lena.
Alexander tar en titt även på husets ljudsystem.

Det lokalt ägda Arkaden Bredband har många bostadsrättsföreningar som kunder, men också enskilda villaägare och företag. Den primära produkten är lokalt bredband, men nu har alltså utbudet breddats.

– Vi märkte ett allt större behov hos kunderna att få hjälp med vardagliga problem med internet, mejl, tv och mobiler. Vi kan lösa det mesta som dyker upp och det var en ganska enkel sak att lägga till den här tjänsten i vårt utbud av service, säger Alexander Johnsson.

Tjänsten kostar 400 kronor i timmen efter rut-avdrag och har snabbt blivit efterfrågad av kunder som fått upp ögonen för möjligheten. Tjänsten är tillgänglig för alla, inte bara de som är bredbandskunder hos Arkaden.

Här är några exempel på saker som kunder frågar om hjälp med.

Installation av router

Installation av ljudsystem, exempelvis Sonos

Installation eller felsökning av dator/surfplatta

Uppdatera mjukvara

Göra backup på värdefulla filer i dator

Installera Google Chromecast eller Apple TV

Installation eller felsökning av diverse digitala produkter

Mer info: https://arkaden.se/tjanster/personlig-tekniker/

FOTO: KATARINA LÖVGREN, TEXT: ANDERS LÖVGREN

, Taggar: