Stödgala på EQ House för Barncancerfonden Norra

Fixar galan: Marcus Hjorth, Berg & Hjort, Samantha Forslund, EQ House, Maggan Wallström, EQ House, Anna-Maria Byström, Barncancerfonden Norra, Åke Norman, Dackaran.

Den 15 februari arrangeras en stor gala på EQ House i Skönsberg där behållningen går till Barncancerfonden Norra. Bakom evenemanget står de båda eldsjälarna Anna-Maria Byström och Åke Norman som har upplevt hur det är att mista ett barn i familjen i cancer. Anna-Marias son Oliver dog av en hjärntumör 2011 och Åkes barnbarn Melker mötte samma öde 2012.

Sedan dess har de tillsammans och var för sig gjort cirka tio event och samlat in drygt 800 000 kronor till Barncancerfonden Norra och till Barncancerfonden. Pengarna används till att stötta familjer som drabbas av den fruktansvärda sjukdomen och som kommer till Umeå för vård.

– Bland barn upp till 14 år är cancer den vanligaste dödsorsaken. För familjer som kommer till Hjältarnas Hus i Umeå så betyder det enormt mycket att det finns stöd. Därför vet vi att våra bidrag gör stor skillnad och är mycket uppskattade. Målet den här dagen är att samla in 100 000 kronor, säger Anna-Maria.

Anna-Maria Byström

– Galan som hålls på internationella barncancerdagen blir trots ett allvarligt ämne en festlig tillställning med mycket god mat och massor med underhållning. Vi har dragit ihop runt 25 musiker som ställer upp och spelar i olika konstellationer, bland annat Dackaran, The Bad Ones, Danny Cooltmoore & GWA, Stelman Trio, Björn Gimstedt, Anders Bergman & Anna Svanquist samt Martin & Anna Hanning Häggström, säger Åke.

Åke Norman

Martin Hanning-Häggström och Åke Norman är konferencierer. Det blir även en auktion, där Martin är utropare och där företag som vill skänka produkter, tjänster eller upplevelser till auktionen är välkomna att mejla till annam.bystrom@gmail.com

EQ House ser detta som en fin möjlighet att bidra till något betydelsefullt och ställer upp med lokal, personal, marknadsföring, ljud och ljus samt tillagar maten till galan. Biljetten Stora Paketet med 3-rätters middag kostar 695 kr (varav 280 kr går till BCF Norra) och Lilla Paketet med en enklare förtäring kostar 295 kr. Under dagtid kommer aktiviteter att pågå som är anpassade för barn, bland annat med uppträdande av Smultron & Sång.

Bra jobbat alla inblandade, heja kampen mot cancer!

Länk till biljetter och mer info här:
https://eqhouse.se/lordag-15-februari-eq-of-hope-valgorenhetskonsert/

Foto gruppbilden: KATARINA LÖVGREN

Text: ANDERS LÖVGREN

, Taggar: