Femte Eat Up en fest för matälskare i Sundsvall

Den femte upplagan av matvandringen Eat Up genomfördes under mingel och mums under lördagen. 500 personer gick från krog till krog och som brukligt är detta en dag när Sundsvall är som allra bäst. Häng med i vårt bildsvep, kanske känner du igen någon i vimlet!

Jenny och Sara Berg gjorde sin första Eat Up och fångades här när de startade med en soppa på Kulturmagasinet.
Joanna Gustafsson och Denise Andersson startar med en skål i bubbelvatten. Det kanske blir andra drycker senare men vatten är också gott, resonerade de.
Susanne och Hansi Fellbrink läskar sig med kranvatten!
Eleverna vid Altinska skolan stod för varm och god soppa i starten och fick stor uppskattning för sitt arbete.
Altinska skolans rätt: Jordärtskockssoppa med päron och vitt vin samt persiljeolja och jordärtskockschips.
Kristian Josefsson, Daniel Lindh, Anna-Karin Sellstedt, Hanna Unander, Leif Unander och Lotta Lindh svepte genom staden som en enad armé. Deras viktigaste uppgift var att på allvar lotsa in paret Lindh i Sundsvalls krogvärld eftersom de båda är nyblivna Sundsvallsbor.
Björn Wigge och Hans-Åke Oxelhöjd i baren på Naturaj.
”Alnögänget” på Innergården 1891.
De båda volontärerna Elsa Weiss och Nancy Fagerström skyndade sig ut till alla smakupplevelser efter sina arbetspass.
Johan Hagensjö (visar bred ryggtavla) är hovmästare och servitör på Bloco och var mycket nöjd med gästernas respons på restaurangens rätt, som var Näfstagris i friterad cheddarkräm och lite ananas på toppen. Heja Sundsvall kan också rapportera att många vandrare gärna lyfte fram denna lilla boll som en av dagens höjdpunkter.
Bloco-bollen… mycket populär!
Ping Pongs köksmästare Andreas Blom presenterar krogens rätt som var tillagad på ko från Ljustorp, wasabi, majonäs, äppeljuice, torkade lingon och morot.
Uppskattad livemusik på Ping Pong med Nora Sjöbom och kompani.
Kajsa Gihan (i mitten) från Malmö var i Sundsvall för första gången och var mycket imponerad av matvandringen.
Bosse Lennerth och Marianne Törngren gillade det som serverades på Dolcetto och gav även särskilt högt betyg till Verket och Bloco (bra sting!).
Eat Ups yngste deltagare var Herman Linder, 5 månader, med pappa David Linder och Mathilda Oskarsson. Har Sundsvall här månne ett framtida kroglejon? Klart är i alla fall att grabben såg ut att trivas 🙂
Patrik och Camilla Dübbel Hellberg stortrivdes på vandringen,  här fångade vi dem på Bishops.
I vanliga fall är 80-plussaren Ulla Jämtelid rutinerad volontär på Eat Up men denna gång tog hon med sig de båda döttrarna och två sonhustrur på festligheter. Från vänster: Tone Ellingsen, Kristina Jämtelid, Maria Ingemarson, Ulla Jämtelid och Maria Jämtelid.
Anna-Lena Wigren fällde dagens bästa citat: ”Jag ser Sundsvall på ett helt nytt sätt, det är som att vara turist i sin egen stad”.
Frida Berger Gradén och Elin Wallin gillade hela upplägget med Eat Up men enades om att livemusiken på Ping Pong och maten på Naturaj och Dolcetto var topparna. Här när de nöjda och glada på Verket.
Stephan Pettersson ÄLSKAR att vara med på bild medans Carola inte alls gillar detta, så det löste vi med den här bilden. ”Eat Up är fantastiskt bra och rekommenderas varmt”, säger Stephan.
40-årsjubilaren Johanna Gbenplay (till höger) hade förlagt sitt firande till Eat Up och hade ett stort följe (upp mot 40 personer  varav många från land och rike runt) med sig. Här minglar hon med Anna Brundin, Liv Bengtsson och Kristin Andersson som är hennes tidigare arbetskompisar på Ikea.
Skål för Eat Up!
Vegetariskt alternativ på Verket.
Soft pianounderhållning i Spegelsalen där uppsamling och efterfest hölls.
Folk och trivsel på Ping Pong.
GT på Naturaj.
Och en godbit med fläsk från Vänna gård.
Tidningsläsning…bra tidning!!
Rött passar bra!
Varsågoda!
Värdparet Anna Frisk och Patrik Jonsson hälsar välkomna.
Instruktioner i starten.
Ulrika Lagergren från MittSverige Vatten & Avfall serverar kranmärkt vatten.
Fullsatt på efterfest i Spegelsalen.
Alltid glad och hungrig på mat – Ove Sandeheim!
Fint ska det va!

FOTO: KATARINA LÖVGREN

TEXT: ANDERS LÖVGREN

, Taggar: