14 studenter bjöd på nya lösningar för Sundsvall

IT-företaget Novacura har ett verktyg som gör det möjligt att på kort tid bygga digitala lösningar som i vanliga fall kan ta veckor och månader.

Under eventet Flowathon fick fyra lag av studenter från Miun uppdraget att bygga en app som kan hjälpa besökare att hitta event och attraktioner i Sundsvall.

– Väldigt givande att ta del av lösningarna. Jag fick möjligheten att samarbeta med Novacura i det här sammanhanget och att få den här kontakten med nytänkande studenter gillar jag mycket, säger Jonas Albecker från Stadsutveckling i Sundsvall.

Novacura Flow är ett så kallat low code-verktyg, och ger möjligheten att arbeta utan tidskrävande kodknackning utan i stället mer grafiskt och användarvänligt.

Några röster från studenterna som studerade till civilingenjörer var att ”det gick otroligt fort att få vår idé i i mobilen” och ”det här arbetssättet fick fantasin att flöda”.

Värd för dagen var Andreas Lindqvist, Novacura i Sundsvall, och han kunde inte vara annat än jättenöjd med dagen.

– Dagen har överträffat förväntningarna, vi får hit 14 mycket engagerade studenter som verkligen gav allt. Jag ser redan öppningar för att fortsätta arbeta med liknande event i samarbete med företag i Sundsvall.

Se bildsvep med deltagare!

TEXT OCH FOTO: ANDERS LÖVGREN

Östen Westman från Novacuras ledning hyllade eventet: ”Det här är precis vad vårt företag behöver mer av, att släppa loss ett gäng studenter som får jobba fritt på det här sättet med vårt verktyg har varit mycket inspirerande för mig att se:”
Low code med Evelina Sandström och David Amoev.
Sofie Karlsson, Pontus Andersson och David Amoev söker en lösning.
Joakim Nygård, Osmel Lavalier och My Nordqvist kämpar sida vid sida.
Klara Rubin och Felicia Katmuk.
Andreas Lindqvist, Novacura, assisterar Nathapong Khumhongsa och Johanna Näsholm.
Två av medarrangörerna och inspiratörerna: Reza Moossavi från Bron Innovation och Niklas Hagberg från GDM.
Fokus på skärmen.
Jonas Albecker från Stadsutveckling i Sundsvall AB var den som bollade in uppdraget till deltagarna i Flowathon, och får här en genomgång av Louise Sundström och Viktor Morian som blev ett av de vinnande lagen i slutänden. Jonas Albecker tar nu med sig idéer i sitt eget fortsatta arbete med att skapa digitala lösningar för besökare i Sundsvall.
Men hur funkar det egentligen…., bra diskussioner runt de olika lösningarna.
Tid för paus och umgänge i GDM:s lokaler.
IT-staden Sundsvall har flera erfarna IT-orakel och ett av dem är Mats Björk, som under kvällen sammanfattade de fyra gruppernas prestationer och gav en del tips för framtiden.
Juryn sammanträder.
Två vinnande lag fick ta emot en varsin check på 3 000 kronor för kreativa lösningar på kvällens utmaning. De fyra från vänster: Osmel Lavalier, My Nordqvist, Fredrik Holm och Joakim Nygård. I mitten Andreas Lindqvist, Novacura och Jonas Albecker, Stadsutveckling i Sundsvall. Till höger: Viktor Morian och Louise Sundström. Grattis och heja på!
, Taggar: