Bildsvep: 500 matvandrare intog Sundsvall under Eat Up

Eat Up är en händelse som engagerar en stor del av kroglivet i Sundsvall, och sätter fart på både smaklökar och matvandrare. Självklart sätter det också fart på livet i Stenstan.

Det applåderar vi i Heja Sundsvall och vår fotograf Katarina Lövgren hängde på med kameran den 7 september när tio matstationer tog emot 500 hungriga vandrare.

– En fantastisk dag, igen. Vi är ödmjukt glada över hur Sundsvall sluter upp och gör Eat up till en riktig smältdegel av mat, mingel och härliga människor. Krögarnas kreativitet, magiska rätter och värdskap är helt avgörande och jag kan inte annat säga än att det är världsklass, helt enkelt, säger mycket nöjda arrangören Anna Frisk.

Heja!

Glada miner under Eat Up. Här är det Udda Tapas ägare André Berglund som skyndar sig att servera några av de 500 vandrarna.
Starten med mingel och kurrande magar,
Mysig stämning hos Mamma Augustas där…
…det serverades tunnbrödsklämma av tunnbröd från Mjällom, fylld med rökt norrlandsröding, färskost från Strömmens gårdsmejeri, picklade kantareller och gräslöksdressing 🙂
Konstnären Wejdan Derky med volontären Tove Palin.
Stämpel på kortet så du vet vart du varit!
Maria, Eva och Helene äter och trivs.
Delikatess hos Wejdans ateljé.
Varsågoda, smaka på vår…
…kurdiska gryta!
Många kockar på plats.
Räkceviche med …
lokalt odlade grönsaker på Udda Tapas…
… där den avslutade återsamlingen och efterfesten hölls.
Mingel på Ping Pong…
med underhållning av lokala stjärnskott…
Fullsatt.
Och full snurr i köket.
Volontär in action.
På menyn hos Ping Pong: Tataki på 13-årig fjällko från Lövberg, kantarell och miso.
Mor och dotter Persson mumsar och mår gott.
Inspirerande skyltfönster hos Naturaj…
där Birgit Malmcrona och Johan Backeus stod för köket.
De visade också upp en modell av sin blivande restaurang som just nu byggs i Systembolagets gamla lokaler i In:gallerian.
Volontären Tina Stjernberg hälsar gäster välkomna.
I starten bjöd MittSverige Vatten & Avfall på drink.
Självklart var det kranmärkt vatten!
Eat Up-generalen Anna Frisk och Entré Sundsvalls Frans Costell i samarbete.
Startstationens värdar: Anna Näslund och Fredrik Persson från Brygghuset i Härnösand med Frans Costell, Entré Sundsvall.
Menyn signerad Brygghuset: Lättrökt regnbåge med tomater från Peckas Naturodlingar, libbsticka och citron.
Vart ska vi ta vägen nu?
Skön sittning hos Stair Coffice…
… tyckte många …
… där Anna Frisk och Patrik Jonsson serverade …
… baba bakad på spannmålsrester från lokala bryggerier, marinerade trädgårdsbär, myskmadracreme och torkade körsbär.
Gänget som såg till att allt flöt (!) perfekt på hotellbåten Good Morning Hotel där menyn var…
… romansallad med rostad vitlök, varmrökt lax, krasse, fetaost och bakade tomater från Lövberg gård.
Skål för en trevlig vandring!
Och en till, i bubbel!
Och så kaffe på det!
Bryners i Stadshuset serverade ostgateau med gravad laxrom, dillpicklad rödlök & syrad grädde.
Vilket förstås…
… lockade till sig vandrarna.
Ute på torget var det Bondens egen marknad…
med Radek Jackiewicz från Söråkers herrgård som ansvarig för…

… en terrin på rostade rotfrukter, brynt smör, bakad grönmögelost, tomater, eldat tomatskal – allt från lokala odlare och producenter.
, Taggar: