Fäktarna samlas på Sidsjö Hotell & Konferens

Sporten fäktning har länge fört en tynande tillvaro i Sundsvallsregionen. Tills nu. Den här veckan träffas drygt 20 unga fäktare för ett läger på Sidsjö Hotell & Konferens. Heja Sundsvall var på plats och fick se en sport på frammarsch.

Fäktning har anor långt tillbaka i tiden, först som ett inslag i strider och dueller och senare som en klassisk olympisk sport. I Sundsvall har sporten legat i dvala under lång tid, men sedan några år tillbaka har Sundsvalls Fäktklubb fått nytt liv och har nu ett drygt 20-tal medlemmar.

– Vi ser gärna fler medlemmar och gärna lite äldre ungdomar och vuxna, säger Gottfrid Grubb som är en av de mest aktiva i klubben.

Mette Stenberg från Sundsvall pluggar på fäktgymnasiet i Östersund och Gottfrid Grubb är en av medlemmarna i Sundsvalls Fäktklubb som på kort tid blivit en klubb att räkna med.
Sidsjö Hotell & Konferens har en hotellchef som heter Malin Wermelin och som gärna utmanar sig själv och deltar i alla möjliga idrottsövningar som gästande klubbar utövar.
Här blev det…
…ett glatt pass med värjan i högsta hugg…
…då hon ställdes mot Sundsvallstalangen Annie Thungren i en rafflande match.
Sidsjö Hotell & Konferens är sporthotellet som lever som det lär!
Deltagarna i fäktlägret hos Sidsjö Hotell & Konferens kommer från Östersund, Härnösand och Sundsvall. Ett starkt fäste för sporten är Östersund där det finns ett fäktgymnasium, och som hade flera representanter på plats under lägret..

FOTO: KATARINA LÖVGREN, TEXT: ANDERS LÖVGREN

, Taggar: