Novacura vill växa i Sundsvall


IT-företaget Novacura har i år med sin unika produkt Novacura Flow etablerat sig i Sundsvall och vill nu sätta fart på både affärer och rekrytering.

– Vi är väldigt ovanliga i den här regionen med vår produkt och känner stark optimism, säger platschefen Andreas Lindqvist till Heja Sundsvall.

Samtidigt som Novacura etablerade sig i Sundsvall så gick man även med som partner i Heja Sundsvall, som ett sätt att bli del i ett nätverk av företag som tror på regionen.

– Sundsvallsregionen har många företag och myndigheter som behöver ett väl utvecklat it-stöd. Därför passar det oss med vår unika produkt att ta plats här och växa, säger Andreas Lindqvist.

Själv kommer han närmast från en ledande roll inom it på företaget HL Display. Nu ska han se till att både Novacura och produkten Flow blir kända i regionen.

– Sundsvall är helt klart känd som en it-stad. Men det är stark tonvikt på konsultbranschen, det finns i stort sett inget it-företag i regionen som erbjuder en produkt till sina kunder vilket vi gör och det är vår styrka, säger Andreas Lindqvist som understryker att Novacura även erbjuder konsulttjänster.

Produkten heter Flow och fungerar enkelt uttryckt som en “fixare av gamla trötta affärssystem”. Många företag har affärssystem som gått ur tiden, men att ersätta dem är en jättelik och ofta riskfylld operation. Flow läggs ovanpå de gamla systemen och gör det möjligt att skapa nya gränssnitt för att få dem att fungera i en ny och modern miljö.

Novacuras kontorschef i Sundsvall, Andreas Lindqvist.

– Många som får en visning av det vi kan erbjuda blir förvånade och undrar om det verkligen kan vara så enkelt att komma tillrätta med de gamla systemen. Och det är väldigt enkelt, det är det som är grejen, säger Andreas Lindqvist.

En av de största kunderna i regionen är Jämtkraft, som Andreas Lindqvist arbetar nära. För att kunna ta fler uppdrag så behöver kontoret i år anställa upp till fem personer.

– Den som är utvecklare, testare eller verksamhetsspecialist och vill arbeta med en spännande produkt ska definitivt kolla på vad som händer hos oss. Jag vill bygga ett team som är med och sätter Novacura på it-kartan i Sundsvallsregionen, säger Andreas Lindqvist.

Novacura grundades 2005. I dag har företaget 130 anställda i nio länder, huvudkontoret finns i Göteborg. Sundsvall är första kontorsetableringen i norra Sverige. I ledningsgruppen sitter Östen Westman som är född och uppvuxen i Sundsvall.

Här är länk till mer info om jobb inom Novacura Sundsvall:

https://job.novacura.com/jobs/218029-vi-behover-solution-analysts-i-sundsvall-och-uppsala

TEXT OCH FOTO: ANDERS LÖVGREN, HEJA SUNDSVALL

, Taggar: