Glatt tårtkalas för de äldsta

Heja Sundsvall fick vara med när Sundsvalls församling firade medlemmar som fyllt 80, 85, 90 och 95 år.

– Fantastiskt trevligt att vi får vara med på tårtkalas, säger Lisa Backlund, 90 år.

Svenska kyrkan har regelbundet en lång rad olika evenemang som syftar till att öka gemenskap och samvaro i samhället. Till exempel bjuder Sundsvalls församling vid två tillfällen varje år de som är 80 år och över och som haft jämna och halvjämna födelsedagar på kalas.

– Många har tyvärr svårt att komma ut på något trevligt, och kan också vara väldigt ensamma. Det här är ett sätt att lyfta de äldre, berättar diakonen Anna Lönneborg.

Ett 30-tal jubilarer, många med en anhörig eller bekant som medföljare, var på plats i Kyrkans hus en dag i slutet av mars och fick förutom kaffe och tårta även lyssna på underhållning med trubadurerna Jacob och Albert.

Ovan: Bengt Lindholm, 90 år, Lisa Backlund, 90 år, och Elsie Lindqvist, 95 år, träffas och trivs på kalaset.

Ovan: 95-åringen Åke Nordin kom till kalaset med dottern Kristina Hjort. “Väldigt trevligt att få vara med här. Jag har annars klarat mig bra själv i min lägenhet ända sedan 1969, men det är fint att komma ut lite”, säger Åke som även har mycket att berätta om sitt arbete inom kooperationen och om sin karriär som handbollsspelare.

Ovan: Barbro Sundholm och Ingebritt Engholm (som fyllt 80) gjorde sällskap till kalaset, och tog även gemensam  färdtjänst tillbaka till Allégården.

Ovan: Tre amigos, diakonerna Päivi Mättänen, Anna Lönneborg och Minna Lehto hjälps åt att organisera tårtkalaset i Kyrkans hus.

FOTO: KATARINA LÖVGREN, TEXT: ANDERS LÖVGREN

, Taggar: