City Gross dubblar försäljningen men har slut på grisfötter!

Årets julmånad visar bästa försäljningen någonsin för City Gross i Sundsvall.

– Vi har verkligen fått bra fart och kunderna visar att de uppskattar vår färskvaruavdelning, säger varuhuschefen Karin Lundgren.

Enda orosmolnet inför jul är att grisfötterna säljer slut så fort de kommer in!

Efter att City Gross byggdes om så har det fullt naturligt tagit lite tid för kunderna att hitta rätt och känna sig hemma i butiken. Nu tycker varuhuschefen Karin Lundgren att det märks att inkörningsperioden är över.

– Vi är jätteglada att det kommit igång på ett bra sätt. Julhandeln är ett bra bevis, december i år är vår klart bästa månad någonsin, säger hon och får direkt medhåll av butikens färskvaruchef Andreas Vestberg.

– Det är roligt med den ökade kundtillströmningen. Och just inför jul är det väldigt mycket mer kundkontakt i butiken också, många har frågor och funderingar, säger han.

City Gross Sundsvall säljer inför jul nio ton skinka, som därmed är den självklara storsäljaren. Köttbullar, syltor, sill, lax, prinskorv, rödbetssallad och andra “kamrater” som hör hemma på julbordet är inte långt efter.

Sammantaget ökar försäljningen med drygt det dubbla jämfört med en vanlig månad.

– Vi säljer helt enkelt mer av allt, det är ju inte bara den traditionella julmaten som ska dukas fram, säger Karin Lundgren.

När Heja Sundsvall besöker butiken är det dock en hylla som gapar tom. Grisfötterna är slut!

– Jag är överraskad att efterfrågan är så stor. Många kommer och vill köpa och vi väntar hem mer även om det tyvärr var slut just i dag, konstaterar Andreas Vestberg.

Oj! Tomt i hyllan för grisfötter. Den rätten är favorit på många julbord.

Bo Bergman får hjälp av Karin Lundgren att hitta en lämpligt stor skinka.

Stämningen i butiken är god och många kunder söker upp personal för att få lite extra hjälp. En herre stoppar Karin Lundgren och vill ha hjälp att hitta en “liten och lagom” skinka, det är bara han och hans fru som ska äta av den och de vill undvika för mycket rester. Självklart fixar varuhuschefen det!

Heja Sundsvall får också provsmaka medarbetaren Eva Hagmans sagolikt goda gubbröra som görs i butiken. Delikatessdisken med färskvaror är ett av butikens flaggskepp, där det går att göra beställningar på en rad egentillverkade specialiteter.

Godaste gubbröran i stan, görs av Eva Hagberg! Heja Sundsvall har smakat och gör tummen upp.

Full fart för Patrik Lusth i köttavdelningen.

Ett annat flaggskepp är köttavdelningen. City Gross är specialister på svenskt kött och har egen styckning i butiken. Den här dagen är det köttchefen Patrik Lusth som sköter avdelningen, och en av uppgifterna är att se till att det fylls på med kotlettspjäll ute i butiken.

Ute i butiken igen träffar vi på några kunder som strosar runt med sina vagnar. Vi frågar dem vad som absolut måste finnas på julbordet.

– Skinka och sill är en självklarhet. Men vi gör också egen kalvsylta på kalvkött och fläsklägg, det är en fin tradition, säger Inge Fridberg (ovan).

– Skinka ska vi ha förstås, men vi har också finska kålrots- och morotslådor samt rörost och rödkålssallad med ananas, säger Marjalisa och Gunnar Vesterlund (ovan).

– Jag tycker nog att vi äter mat som påminner om julmat året runt, som vid påsk och midsommar, men skinka och sill måste jag i alla fall ha, säger Georg Sundgren (ovan).

Heja Sundsvall och partnern City Gross önskar en riktigt God Jul!

FOTO: KATARINA LÖVGREN

TEXT: ANDERS LÖVGREN

, Taggar: