Heja Medelpad i Stålbucklan!

Under påsken avgörs hockeyturneringen Stålbucklan i ishallarna i Sundsvall, Kovland och Timrå. Vi hejar på hemmalaget Medelpad som kommer till spel med 14 tjejer från hela landskapet.

Bakre raden fr.v: Niklas Abrahamsson, Ida Lundholm, Josefin Holmström, Wilma Elfwén, Alice Abrahamsson, Tilda Jokioja, Wilma Sundin, Tova Grahn-Birve, Johan Birve. Främre fr.v: Mimmi Hagman, Emilia Nygren, Wilma Lindström, Helen Bertlin, Madeleine Bergström, Tova Bergström. Saknas på bilden: Wilma Sjölund, EmmyLou Andersson och Novali Hermansson.

Stålbucklan är den tv-sända turneringen för tjejer födda 02-04. För Medelpads del är det tredje gången som det går att ställa ett lag på benen och siktet är förstås att vinna så mycket det bara går.

– I fjol kom vi på tolfte plats av 17 lag. I år är 18 lag med och vi känner att vi har ett lite starkare lag än senast, säger huvudtränaren Johan Birve.

Men ska sanningen fram så hade Medelpad gärna fått ha fler spelare att tillgå, truppen är tunn och några skador har man definitivt inte råd med.

Johan Birve och assisterande tränaren Niklas Abrahamsson berättar att eftersom det i dag inte finns något tjejlag i Medelpad så tränar och spelar tjejerna i olika killag i klubbarna Sundsvall Hockey, Nolby IK, Timrå IK, Njurunda IK, Ånge IK och Gällsta IK.

Det stora bekymret är dock återväxten.

– Som det ser ut just nu klarar vi nog att få ihop ett lag nästa år, men tittar vi på hur det ser ut i yngre åldrar nu så blir det tyvärr mycket svårt därefter, säger Johan Birve.

Förhoppningen är att årets upplaga av Stålbucklan ska bli bra PR för sporten och underlättar rekryteringen av spelare.

Medelpad spelar alla sina gruppspelsmatcher i Sundsvall Energi Arena och möter Västmanland, Västergötland, Småland, Gotland och Västerbotten. Det är fri entré till alla matcher. Se spelprogram:

http://www.swehockey.se/stalbucklan/Spelprogram/GruppA-SundsvallEnergiArena/

TEXT OCH FOTO: ANDERS LÖVGREN

  

, Taggar: