Så blir nya Ikea i Birsta

Efter tolv år bygger Ikea i Birsta om hela Saluhallen.

– Kunderna vill ha mer inspiration och det har vi lyssnat på, säger varuhusets chef Johanna Gbenplay till Heja Sundsvall.

Den som handlat på Ikea i Birsta vet att övervåningen är möbler, kök och stora prylar till boendet. På nedervåningen finns Saluhallen med allt från värmeljus och kastruller till tavelramar och gröna växter.

Nu ska Saluhallen byggas om, den känns helt enkelt omodern säger Johanna Gbenplay.

– Mycket hinner hända under de tolv år som den funnits. Det vi utgått från när vi planerat den nya Saluhallen är en enkät som vi gjort här på varuhuset, och där kunderna fått tycka till.

Tydligast i enkäten är att kunderna vill ha mer inspiration. Det betyder att Ikea nu kommer att blanda upp alla pallar med varor med platser som designats för att kunna ta en paus och få nya idéer.

– Möbler och annat från övervåningen kommer att flytta ner hit och integreras på de olika avdelningarna, allt för att en promenad genom Saluhallen ska bli mer inspirerande. Kunderna vill gärna se fler intressanta miljöer, säger Johanna Gbenplay.

– Vi kommer även att bli bättre på att på olika sätt dela med oss av vår kunskap, till exempel inom belysning, tillägger hon.

Teamet som jobbar med det här har också sneglat mot det som pågår i populära appar som instagram och pinterest, där det är ett flöde av idéer och bilder på heminredning.

– Sociala medier är vi självklart redan inspirerade av och tar till oss av hela tiden när vi planerar nytt. säger Johanna Gbenplay.

En annan sak som kom fram i enkäten är att kunderna ibland tycker det varit svårt att hitta. Nu ska det bli enklare att hitta vägar genom Saluhallen, och man ska kunna gå snabbare mot utgången, inte behöva snirkla runt alla avdelningarna.

Ombyggnationen av ett av regionens allra populäraste besöksmål är påbörjad och ska vara klar innan påsk.

Vi hejar på!

ANDERS LÖVGREN

 

, Taggar: birsta, ikea,