Sundsvalls gardinmästare fyller 10 år

I tio år har Sundsvallsföretaget Gardinmästarna försett företag, myndigheter och privatpersoner med textilier och gardiner, allt sytt av egna sömmerskor.

– Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda denna speciella kunskap och service i Sundsvall, säger ägaren Annica Axelsson.

Fyra sömmerskor håller produktionen igång hos Gardinmästarna. Närmast den senaste anställda, Maria Forsberg.

Gardinmästarnas veteran Agneta Strandlund har sytt fler gardiner än hon kan räkna till.

 

Nästan vart man än kommer så hänger de där, gardinerna och draperierna. Ibland diskreta, ibland färgstarka konstverk. Och är platsen Sundsvall så är det ofta någon av de fyra sömmerskorna hos Gardinmästarna som sytt dem.

Gardinmästarna är en del av Inredningshuset Sundsvall som också är återförsäljare av kontorsmöbler från Kinnarps, samt konst från lokala konstnärer och konsthantverkare.

– Inredningshuset är en komplett leverantör av interiörer. Och att just kunna erbjuda egen sömnad är något som är mycket uppskattat av våra kunder, men på samma gång ganska okänt i Sundsvall, säger Annica Axelsson.

Gardinmästarna: Magnus Andersson, Magnus Hedin, Maria Forsberg, Carina Söderberg, Agneta Strandlund, Anna Proos, Camilla Wentus och Annica Axelsson.

 

De fyra sömmerskorna som syr till företag, offentlig sektor och till privata hem är proffs med lång erfarenhet av textilier, och det finns knappast något som de går bet på när det gäller önskemål från kunderna.

Gardinmästarnas säljare Anna Proos är ständigt på språng ute bland kunder för att fånga upp ordrar.

– Det är allt från gardiner i ett vardagsrum som ska passa stil och inredning, till jättebeställningar av gardiner till en skola eller ett företag med fönster på flera våningar. Ofta vill kunderna ha både flamsäkra och ljuddämpande gardiner. I dag finns även tyg som dödar bakterier och renar luften, säger Anna Proos som är utbildad inredare och färgsättare.

Trenden när det gäller färg och mönster i dag är ganska försiktig. Anna Proos säljer bäst av de “säkra korten” som innebär att kunderna efterfrågar diskreta textilier.

– Det går att göra väldigt mycket med färg i ett rum, men det är få som vågar ta ut svängarna. Det kan vara vårt nordiska kynne som ligger bakom det, spekulerar Anna.

Gardinmästarna har ett eget showroom där det går att botanisera bland tusentals prover från ett 20-tal leverantörer.

Både Annica Axelsson och Anna Proos passar på att tipsa alla som är intresserade av textilier för inredning att göra ett besök hos Gardinmästarna. De håller till i Inredningshuset Kinnarps på Tegelvägen 18 i Nacksta industriområde.

Under den här veckan (vecka 45) erbjuds fri sömnad av fyra gardinvåder i samband med köp av tyg hos Gardinmästarna. Och på torsdag klockan 17.30-20.00 firar företaget med jubileumskväll. Då bjuder man på modevisning och en demonstration i hur det går till att quilta tyger. Det blir musikunderhållning, bubbel och lite gott att äta! Se mer på facebooksidan Inredningshuset i Sundsvall.

FOTO: KATARINA LÖVGREN

TEXT: ANDERS LÖVGREN

Säljaren Anna Proos som är utbildad inredare och färgsättare är ständigt på språng med sina prover, besöker kunder och presenterar lösningar. ”Helhetstänket är viktigt, det handlar sällan om bara färger och kvalitet utan det kanske också till exempel ska vara flamsäkert eller ljuddämpande”, säger Anna.

Montörerna Magnus Andersson och Magnus Hedin ser till att gardiner och draperier hamnar där de ska.

Inspirerande miljö hos Inredningshuset i Sundsvall.

Annica Axelsson, ägare av Inredningshuset i Sundsvall där de båda varumärkena Kinnarps och Gardinmästarna ingår.

, Taggar: