Sundsvallsföretaget som får Sverige att varva ner

Sundsvallsföretaget ErgoNova har gjort succé i Spa-Sverige med speciella gungstolar som man kopplar av i. Från populära spahotellet Yasuragi säger man att gästerna älskar dem.

– Roligt att vår produkt kan hjälpa till med att gå ner i varv, säger ErgoNovas säljchef Jonas Pettersson.

Avkoppling på Yasuragi. Sundsvallsföretaget ErgoNova har levererat den uppskattade gungstolen.

 

Jonas Pettersson har etablerat ErgoNovas huvudkontor i Sundsvall, men har kunder över hela landet. Företaget jobbar med kompletterande företagshälsa, vilket ofta handlar om hur personal kan hitta välbefinnande, vardagshälsa och undvika stress.

– Stressen är en folksjukdom i dag, men det finns metoder för att ganska enkelt motverka den. Vår omtyckta gungstol är ett sätt, säger Jonas Pettersson.

Jonas Pettersson, ErgoNova.

Gungstolen sköts med en enkel fjärrkontroll och har tre automatiska program med försiktiga rörelser. Två högtalare i ryggstödet skapar en skön vibration. I stolen ingår specialdesignad originalmusik av den danske kompositören Niels Eje, baserad på över tolv års utveckling och forskning på hur musik kan ha en avstressande och mentalt stimulerande inverkan.

På spahotellet Yasuragi i Nacka används gungstolarna i en lounge i anslutning till ett japanskt bad. Gästerna behöver inte boka utan kan bara lägga sig och vaggas till ro.

– Gästerna älskar dem. Många somnar och de vittnar om den otroliga avslappning den speciella gungningen av kroppen ger. Det är en fantastisk produkt, som vi tror många överbelastade hjärnor och stressade system behöver, säger Kersti Olophsdotter, projektledare, Yasuragi.

Yasuragi erbjuder ett brett utbud av upplevelser och behandlingar för att varva ner. Kersti Olophsdotter ser gungstolarna som ett utmärkt komplement i verksamheten.

ErgoNova vill växa

Bland många kända aktörer i spa-Sverige kan också nämnas Hagabadet i Göteborg som är kund hos ErgoNova. Helene Johansson är badets Wow Experience Manager och gör tummen upp för de 14 stolar man köpt in.

– Vi är jättenöjda med våra stolar och vi får mycket uppskattning om dem, säger hon.

Förutom att användas på spa-anläggningar och av företag som vill erbjuder anställda en stunds relax, så blir de också allt vanligare inom vården. Gungstolen är hjälpmedelsklassad och har en positiv effekt för välbefinnandet hos personer som drabbats av demens, ADHD eller autismspektrumstörningar.

Sundsvallsföretaget ErgoNova har offensiva planer när det gäller framtiden.

– Vi hinner i dag inte med allt spännande jobb, utan behöver bli fler medarbetare över hela landet. Det är en fin signal om värdet i våra produkter och tjänster, säger Jonas Pettersson.

Nyligen figurerade också ErgoNova och Jonas Pettersson på ett fint sätt i tv-programmet Sofias Änglar. Jonas var själv med i ett avsnitt och levererade en gungstol till en tjej som råkat ut för en trafikolycka och drabbats av en hjärnskada. Förhoppningen är att stolen kan vara en pusselbit i hennes rehabilitering.

TEXT: ANDERS LÖVGREN

, Taggar: