Trolska skogen lockar barnfamiljerna

Där Kustvägen börjar hittar du Sundsvallsregionens mest fantasifulla och roliga besöksmål. I alla fall om du gillar äventyr, sagor och tokiga upptåg. Trolska skogen i Mellanfjärden lockar vissa dagar över tusen besökare!

Trolska skogen är en upplevelse för både barn och vuxna. Tänk dig en stor park i skogen där man rör sig fritt mellan olika händelser eller scenen som är del i ett sagoäventyr. Allt som händer i Trolska skogen är en berättelse där besökare som vill kan vara med och lösa uppgifter eller lösa små gåtor.

Man måste imponeras över den detaljrikedom som finns i Trolska skogen. Miljöerna är välgjorda och många besökare har fullt upp med att bara titta på inredningen i kojor, detaljer som är utplacerade i skogen eller på de kläder och kostymer som skådespelarna använder.

Skådespelare? Ja, det är verkligen skådespelare som följer ett manus och agerar i sina roller längs gångvägarna. Och det gör att vandringen blir mycket varierad och underhållande.

– Hela idén med Trolska skogen har sin grund i teatervärlden. De flesta som jobbar här kommer från teatern och vi skriver varje ny säsong utifrån ett tema. I år handlar det om post och föreställningen heter ”Skägget i brevlådan”, säger Helena Brusell, projektledare för Trolska skogen.

Post är att skicka meddelanden, och besökarna inser snart att det som pågår runt om i skogen handlar om just detta. Och på många olika sätt skapas dramatik kring post.

– Barn är fascinerade av allt från vanlig post till flaskpost och röksignaler. Det är intressant att jobba med det temat i en tid när vi är så beroende av e-post. Man kan fundera lite över vad som då händer när en server kraschar, säger Helena Brusell.

Besökarna har bara blivit fler och fler. 2016 kom 31 000 personer för att ta del av allt som händer på platsen. Närmare 40 personer arbetar med att leverera allt skojigt som händer.

– I år har vi vissa dagar haft över tusen besökare. Då är det nästan som en festival inne på området, säger Helena Brusell.

Slingan som är 1,4 km går man i sin egen takt och det kan ta flera timmar för den som har gott om tid. Besökarnas betyg på upplevelserna brukar vara mycket högt. Få besöksmål erbjuder nämligen så många kreativa intryck och stor möjlighet att själv vara aktiv i de händelser som kan liknas vid en föreställning, som just Trolska Skogen. Mitt i prick för familjen som vill ha roligt!

Trolska Skogen har öppet dagligen mellan 11-16 till och med 20 augusti.

Kolla bilderna här nedan så får du en liten uppfattning om Trolska skogen. Men vi tror att den måste upplevas live!

FOTO: KATARINA LÖVGREN

TEXT: ANDERS LÖVGREN

, Taggar: