Pernilla Wedin och KFX startar nytt nätverk för träning

KFX HR-partners regionchef Pernilla Wedin brinner för hälsa och träning privat men anser att det är lika viktigt inom arbetet också. Planen är nu att starta ett hälsonätverk inom Sundsvalls näringsliv där deltagarna inspireras att hitta till sitt individuella hälsosamma liv, samtidigt som man nätverkar och gör affärer.

Pernilla Wedins filosofi är enkel:

– Det mesta går lätt när man ser till att träna, äta bra och tänka rätt. Man hamnar i ett flow som resulterar i att man kan leverera på jobbet på ett helt annat plan också, säger hon.

Pernilla Wedin har varit regionchef för bemannings- och rekryteringsföretaget KFX HR-partner Nord sedan 2006. Under den tiden har hon inte legat på latsidan, vare sig det gäller företagets utveckling eller när det gäller att inspirera medarbetare att hålla en god hälsa.

– Vi vill vara branschens bästa arbetsgivare. Jag tror att en viktig pusselbit är att vi också väver in träning och hälsa i konsultens arbetstrivsel. Har man bra fysik och ser till att få i sig rätt näring resulterar det i att man blir full av energi och är helt enkelt alert och pigg, säger hon.

KFX HR-partners regionchef Pernilla Wedin och hälsovägledaren Erika Hällström planerar för ett nytt nätverk där näringslivet tränar ihop.

 

I dag har KFX nio anställda på kontoret i Sundsvall, och cirka 70 anställda konsulter inom alla möjliga områden. Dessa är i sin tur uthyrda till olika företag i regionen. Pernilla vill att alla anställda ska känna att KFX bryr sig om dem och är mån om deras välbefinnande, även om de jobbar på en annan arbetsplats.

Här är några exempel på vad KFX gör internt för att skapa hälsa och trivsel:

  • Hitta ut: Företaget betalar avgiften för att vara med på den orientering som går ut på att man letar kontroller både i bebyggelse och i naturen.
  • Sundsvallsklassikern: Företaget betalar avgiften för de som vill vara med i motionsloppen i cykel, löpning, simning och skidåkning. Detsamma gäller för ICA-klassikern, Vårruset och Spin of Hope. Teknikträning erbjuds inför varje lopp.
  • Walk and Talk: Medarbetarsamtalen mellan chefer och anställda sköts regelbundet till fots, enkelt, hälsosamt och bra!
  • KFX är också en cykelvänlig arbetsplats vilket betyder att den uppfyller sju kriterier som satts upp av Sundsvalls kommun. Bland annat ska företaget ha en tjänstecykel och en cykelinspiratör. Hos KFX tar gänget på kontoret ofta cykeln när de ska hälsa på kund/konsult eller andra ärenden.
  • Flera år i rad har också ett gäng från kontoret åkt till Åre och deltagit i ett stort workout-event under några dagar.

KFX-gänget på hösttur längs ån i Sundsvall.

 

Träning i Åre för KFX:arna. ”Gärna friskvård som företagsevent”, säger regionchefen Pernilla Wedin.

 

Pernilla Wedin leder ett pass i Military Training.

– Alla event vi gör hänger samman med hälsa och vi budgeterar förstås för att företaget ska fortsätta satsa på den här biten.

Ända sedan Heja Sundsvall startade 2013 har KFX HR-partner varit med och stöttat vår verksamhet. KFX är också ett av de företag i stan som är mest engagerade i Sundsvalls utveckling och syns i många sammanhang som sponsor.

Bland annat sponsras GIF Sundsvall, Timrå IK, Granlo BK, Sundsvalls Slalomklubb, Idrottens vänner och produktion av längdspår på Södra berget.

– Vi vill vara engagerade i utvecklingen och vet att det även gynnar oss om det går bra för andra verksamheter i Sundsvall, säger Pernilla.

Hur Pernilla själv hittar all energi och tid till att vara en förebild inom träning är en liten gåta. Hon är bland annat också ledare inom Nordic Military Training i Sundsvall och hon hjälper till som ledare i Skönsberg när Granlo BK har träningspass för kvinnor med utländsk bakgrund och som helt saknar träningsvana.

– För mig är det en livsstil. Jag får energi av att träna. Man kanske tror att jag tränar mycket, men det gör jag inte. En del tillfällen är jag ju bara med som ledare, säger hon.

Berätta om din dröm, Pernilla!

– Jag tycker det skulle vara fantastiskt kul att få igång ett affärsnätverk i Sundsvall som grundar sig på hälsans tre pelare – återhämtning – kost – träning samtidigt som man nyttjar tiden och nätverkar tillsammans. Jag ser framför mig att vid något tillfälle köra ett träningspass på morgonen, äta frukost ihop och dela erfarenheter både inom hälsa och jobb, säger Pernilla. Vid nästa tillfälle har vi istället bjudit in en inspirerande föreläsare som ger oss bra verktyg och så spinner vi vidare inom det.

Planerna slipar hon på tillsammans med Erika Hällström som är hälsovägledare hos KFX HR-partner i Sundsvall. Första träffen planeras att bli till hösten, så håll utkik för mer information så ni inte missar att ta del av detta nätverk.

Kanske kan nätverket heta “På pass med Pernilla”, tipsar vi från Heja Sundsvall.

Medarbetarsamtal hos KFX görs under en promenad. Här går Pernilla Wedin tillsammans med Erika Hällström.

FOTO: KATARINA LÖVGREN OCH KFX HR-PARTNER
TEXT: ANDERS LÖVGREN

 

, Taggar: