Sundsvalls okända pärla för konferens

Sundsvalls mest naturnära och okända konferenshotell? Ja, vi säger utan tvekan Sidsjö Hotell & Konferens som har ett helt friluftsområde runt knuten och ändå bara är några minuters resa från Stenstan.

– Många konferensgäster tar en snabb promenad runt sjön som del i ett dagsprogram, säger Maria Jonsson som är konferensansvarig.

 

Den som besöker Sidsjöområdet i dag och jämför med – låt säga – tio år sedan, tror inte det är samma plats. Ägaren Sidsjö Fastigheter och Hans Bark har med ett imponerande arbete omvandlat de tidigare nedgångna ytorna och sjukhusbyggnaderna till en modern stadsdel. Här finns till exempel skolor, förskolor, företagshotell, microbryggeri, trygghetsboende, vårdcentral och gym.

Pärlan mitt i området är Sidsjö Hotell & Konferens som blivit ett mycket populärt boende för besökare i Sundsvall. Den största gruppen som bor på hotellet är företag som gör affärer eller har uppdrag i Sundsvall. Föreningar och idrottslag väljer också det prisvärda hotellet.

Nu växlar Sidsjö Hotell & Konferens också upp sin konferensdel.

– Vi har det senaste året tagit stora steg framåt som värd för konferenser och möten. Våra rymliga, ljusa lokaler, det egna köket och inte minst närheten till naturen lockar företag. Men vi är nog inte så kända i Sundsvalls näringsliv och det vill vi ändra på, säger Maria.

Hotellet har 145 bäddar och konferensdelen har fem mötesrum i olika storlekar, alla med moderna tekniska lösningar. Det största rummet är en mycket karismatisk sal som används för större föreläsningar, konferenser och lunch- och middagssittningar. Här finns också mycket fina ytor för mingel.

Rymliga och luftiga ”Svanen” är drygt 200 kvadratmeter stor och har 6 meter i takhöjd. Perfekt för biosittning.

Maria Jonsson, konferensansvarig, förbereder för gäster.

Och så var det det här med det naturnära läget. Bara en sådan sak som att man ibland kan höra områdets egna får bräka från sin hage ger känslan av att ha flytt stan.

– Fåren i all ära, men det som konferensgäster kan ha mest glädje av är den fantastiska närheten till naturen och friluftsområdet. Sett över hela året kan man promenera, springa, åka skidor på längden och tvären, åka skridskor, fiska, spela brännboll, paddla kanot och simma. Vi ser också att många grupper tar vara på denna unika möjlighet och det försöker vi uppmuntra, säger Maria.

Att detta uppmuntras har helt enkelt att göra med trivsel. På hotellet kan man se att det ofta får bra effekt på samtal när man går vid sida runt sjön, eller samtalar sittandes på en brygga istället för det traditionella konferenssittningen. Det ger nya idéer och tankar.

För den trevliga restaurangen ansvarar köksmästaren Jonas Westring som med sitt gäng sprider fin stämning till gästerna. Att restaurangen varje vardag serverar drygt 200 luncher är ett kvitto på att den är uppskattad.

– Konferensgästerna har alltid egen meny med en affärslunch. Till fikat dukar vi upp en uppskattad buffé som rymmer något för alla smaker. Och självklart packar vi gärna fikat i picknickkorg om gästerna vill ta med fikat ut, säger Maria.

Heja Sundsvall ropar heja till ett konferenshotell som sticker ut med egen profil i den lokala besöksnäringen!

FOTO: KATARINA LÖVGREN OCH SIDSJÖ HOTELL & KONFERENS

TEXT: ANDERS LÖVGREN

Hans Bark, ägare av Sidsjö Fastigheter, kollar sin kalender när hotellchefen Malin Wermelin (till höger) och Maria Jonsson, ansvarig för konferenser, försöker boka ett möte med honom.

Mötesrummet Blåmesen.

Hotellchefen Malin Wermelin provar dragspel när hotellet är plats för spelmansstämma.

Svenska landslaget i karate har flera gånger bott på hotellet och tränat i idrottshallen på området.

Bild från workshop med unga entreprenörer som arrangerades på hotellets konferensdel.

I gluggen: kökschefen Jonas Westring som får mycket beröm för sin goda mat.

, Taggar: hotell, konferens, sidsjön, Sundsvall,