Coola Leeroy väljer lokalt bredband från Arkaden

Det spännande teknikföretaget Leeroy väljer att växa och utveckla verksamheten i Sundsvall. Den nya inredningen är lokalt inspirerad, och bredbandet kommer från den lokala leverantören Arkaden Bredband.

– Vi jobbar gärna lokalt så mycket det går, säger vd:n Erik Göransson.

Heja Sundsvall applåderar när företag i regionen gör lokala affärer. Det gamla talesättet “Varför gå över ån efter vatten?”, skriver vi gärna under på. Lokala affärer gör att vi bygger starka nätverk, hjälper varandra och behåller kompetens inom regionen.

Sundsvalls egen uppstickare inom bredband heter Arkaden Bredband och får nya kunder på löpande band. Ett aktuellt exempel på ny installation är en fiberdragning till Leeroy som flyttat in i Arbetsförmedlingens gamla kontor, granne med Centralstationen.

– Bra bredband är en förutsättning för vårt arbete, och kraven på snabbhet är höga. Utvärdering av leverantörer ska alltid göras på rätt grunder, och Arkaden hade den bästa lösningen. Att vi dessutom kan jobba ihop med en lokal leverantör är jättebra, vi bidrar gärna till ett starkt företagsklimat i Sundsvall, säger Erik Göransson.

Inne hos Leeroy sitter ett 20-tal personer och utvecklar framtidens system för att kommunicera med kunder inom handeln. Företaget som startades i Sundsvall har utvecklats från att hjälpa butiker att visa reklam på digitala skyltar, till att arbeta med betydligt mer sofistikerade sätt att visa kunder nya erbjudanden. Smarta appar som ger kunden erbjudanden som den verkligen vill ha, är exempel på vad som kommer fram ur “laboratoriet” hos Leeroy.

Hög aktivitet i Leeroys nya kontor, i lokalerna i Castellums fastighet, granne med Centralstationen.

Sundsvall är en bra stad för Leeroy, säger vd:n Erik Göransson. Lokalerna har fått sin sin stil av designbyrån McGarrett i Sundsvall, där bland andra konstnären Christian Beijer varit delaktig.

 

Bland kunderna finns Coop och Espresso House. Leeroy har vuxit snabbt på några år, och även om många av de namnkunniga kunderna har sina huvudkontor i Stockholm har företaget valt att bli kvar i Sundsvall.

– Det finns många fördelar med det. Vi har hittat bra lokaler och framför allt har vi kunnat bygga ett team med en mycket kunnig personal, säger Erik Göransson.

– Leeroy är ett bra exempel på hur Sundsvall utvecklats inom it. Tidigare har det mest funnits konsultbolag som hjälpt de statliga verken att utveckla och förvalta sina gigantiska it-system. De lite mer spännande företagen som jobbat med innovationer och utveckling av tjänster och produkter har varit få, men Leeroys och andras existens visar att it-staden förändras. Riktigt kul för oss att leverera bredband till dem, säger Arkadens vd Per Söderberg.

Teamet på Arkaden Bredband. Företaget gillar lokala affärer och är partner i Heja Sundsvall.

 

Arkaden Bredband har sex anställda och sitt kontor på Kyrkogatan, mitt i Stenstan. De levererar sina tjänster både till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag och anslöt i fjol mer än tusen nya bredbandskunder till sina tjänster.

Bra jobbat tycker vi, och är glada att vi har dem med som pigg partner i Heja Sundsvall.

FOTO: KATARINA LÖVGREN

TEXT: ANDERS LÖVGREN

 

, Taggar: arkaden, hejasundsvall, leeroy, Sundsvall,