Krogbranschen laddar för restauranggalan

Sundsvalls krogar och restauranger blir allt fler och allt bättre. Helt rätt i tiden dyker nu också tidernas första restauranggala upp i staden. Galan arrangeras söndagen den 26 februari på Englaporten och syftet är att lyfta fram allt bra arbete som görs och ordna en festlig branschkväll. Priser kommer att delas ut i sju kategorier. Vi har förstås de nominerade. 

Årets satsning: Invito, Vingården, Salteriet

Sundsvalls trotjänare: Oscar matsal & bar, Stekhuset hörnan, Restaurang Ming palace (ej med på bild).

Årets praktikplats: Oscar matsal & bar, Hotell Knaust, Restaurang Grankotten.

Årets restaurang: En liten krog, Restaurang RÅ, Skatans café & krog, Menageriet.

 

Årets franchise: Waynes café, O´Learys, Pinchos.

Gulddrakar kommer att delas ut till vinnarna.

 

Galan är ett samarbete mellan Altinska skolan, grossister och restaurangbranschen i Sundsvall och näringslivet. Det är dessutom avgångsklasserna från Altinska skolan som står bakom själva galamiddagen/arrangemanget. Konferencier blir Perra Gissbaerg, Quality Hotel. Underhållningen kommer Oscar ”Idol” Häggström och Partybandet Stöldgods att stå för. De båda initiativtagarna är dock Malin Överby och Fredrik Wallner från Pink Ladies.

– Med tanke på den enorma restaurangboom som har skett i Sundsvall, så är det hög tid att även den här branschen får sin alldeles egna gala, säger Malin Överby.

– Dessutom är det ju paradoxalt nog allt färre ungdomar som söker sig till restaurangutbildningar och till Altinska skolan i synnerhet, så galan är också ett sätt att öka branschens attraktionsvärde och skapa ett större intresse för restaurangyrket, fortsätter hon.

– Biljetterna till galan säljer bra och i det fallet är vi på upploppet innan det är fullsatt på Englaporten, säger Fredrik Wallner.

Priser kommer även att delas ut till Årets elev (internt pris Altinska skolan) och Årets medarbetare (röstas fram på Facebooksidan Sundsvalls restauranggala 2017).

 

 

, Taggar: