Jetbone säger upp jobb och bostäder och satsar på rocken

Rockbandet Jetbone från Sundsvall ska göra 200 spelningar runt om i Europa under 2017.

Medlemmarna har sagt upp sig från jobben, gjort sig av med lägenheterna och håller just nu på att förbereda sig för super-året.

– Vi vill inte slöa till och bli bekväma. Nu ökar vi i stället takten, säger trummisen Albin Linder.

img_9869

Jetbone: Alin Riabouchkin, Gustav Sjödin, Sebastian Engberg och Albin Linder. Saknas gör pianisten Kurre Fors.

Jetbone bildades 2008, då under namnet Degeneration. Ett namnbyte till Jetbone kom dock tidigt eftersom det helt enkelt lät så mycket bättre. Hårt arbete under de år som gått har gjort Jetbone till ett samspelt och mycket svängigt rockband.

Tankarna går snart till Allman Brothers, Rolling Stones och andra bluesrockare som satte 70-talssoundet.

– Jo, egentligen är vi nog födda 40 år för sent, konstaterar Albin Linder.

img_9902

img_9890

Efter att ha gjort två album och turnerat i bland annat Spanien och Ryssland så tänker bandmedlemmarna Alin Riabouchkin, Albin Linder, Sebastian Engberg, Gustav Sjödin och Kurre Fors nu göra en kraftansträngning och gå på scen 200 gånger under 2017.

De har sagt upp sig från sina jobb och sagt upp lägenheterna, allt för att inte ha något som binder dem vid Sundsvall.

– Vi vill spela så mycket det bara går. Det gäller att göra det nu, innan vi börjar hamna i Svenssonlivet, säger Albin Linder.

Det är naturligtvis inte bara för ett ungt och relativt okänt band att bestämma att man ska göra 200 spelningar på ett år. För att lyckas gäller det att ligga på, ringa och bearbeta arrangörer över hela Europa.

Många viktiga kontakter finns redan i turnéledaren Erik Ambrossons mobiltelefon och fler tas löpande. Två rejäla svängar i Europa kommer det att bli och sedan så många skandinaviska gig som det är möjligt.

img_9882

Turnéledaren Erik Ambrosson i fåtöljen har ett stort jobb framför sig.

I Bildas replokaler på Sidsjöområdet har de repat in del nytt material, men också slipat upp några av sina äldsta låtar. Det är nämligen de låtarna som går allra bäst i Sydeuropa.

– När vi spred att vi kommer att göra en Europaturné och spela i Spanien så var det just de gamla låtarna som började spelas mycket på Spotify, säger Alin Riabouchkin.

Heja Sundsvall önskar Jetbone stort lycka till 2017 och hoppas att de når sitt mål.

Redan på torsdag den 29 december och fredag den 30 december spelar bandet på Katalin i Uppsala. Ett klassiskt rockhak där tusentals band spelat genom åren. En perfekt uppvärmning för Jetbone inför ett år då de kan bli Sveriges hårdast arbetande rockband.

TEXT OCH FOTO: ANDERS LÖVGREN

img_0009

Alin Riabouchkin på gitarr och sång.

img_9934

Gustav ”Gurten” Sjödin, bas och sång.

img_0035

Gitarristen Sebastian Engberg.

img_9915

Trummisen Albin Linder.

img_9958

Lyssna på Jetbone här:

, Taggar: